Όλα όσα έγιναν στα συνέδρια που συμμέτεχε η EnergyIntel τον Μάϊο

Η CEO της EnergyIntel κα Ευγενία Ηροδότου παρευρεθεί το τελευταίο διάστημα σε δύο σημαντικά για την κυπριακή επιχειρηματικότητα συνέδρια, στο πλαίσιο της αδήριτης ανάγκης να παραμείνει η EnergyIntel ηγετική δύναμη στον ανταγωνισμό υπό το πρίσμα βέβαια και των διαρκώς μεταβαλλόμενων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, στις 6 Μαΐου η κα Ευγενία Ηροδότου συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης « Βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα» στην Αθήνα το 1st Greece Cyprus Business Summit, ενώ στις 12 του ίδιου μήνα αποτέλεσε μέλος του 1st ESG Forum, που διεξήχθη στη Λευκωσία. 

Το 1st Greece Cyprus Business Summit αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες συναντήσεις σύγκλισης της επιχειρηματικότητας Ελλάδας και Κύπρου, υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών Ελλάδος και Κύπρου, του Υπουργείου Τουρισμού Ελλάδος, του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) της Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) της Κύπρου. Με τη σκιά του Ρωσσοουκρανικού πολέμου να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον ορίζοντα του ήδη πληγωμένου από την πανδημία οικονομικού γίγνεσθαι αλλά και να θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον της ενέργειας παγκοσμίως, η ανάγκη για δυνατές συμμαχίες και πρόσφορη συνεργασία σε όλους τους τομείς αναδείχτηκε ως η βασική και ομόφωνη παραδοχή του συνεδρίου. Αξιοποιώντας από κοινού τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, οι δύο χώρες συνυπέγραψαν 5 Μνημόνια Συν αντίληψης (MoUs), ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός ακόμη, ενώ 25 εκπρόσωποι ηγετικών στον τομέα τους φορέων συνυπέγραψαν Κοινή Δήλωση Συνεργασίας επενδύοντας έτσι σε ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Η κα Ηροδότου ανέπτυξε σε αυτό το πλαίσιο τη δική της οπτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, τονίζοντας πως η στροφή προς τις ΑΠΕ αποτελεί σχεδόν μονόδρομο αν θέλουμε να μιλάμε για ένα φωτεινό ενεργειακό μέλλον, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της πως η συνεργασία αποτελεί τη θεμέλια λίθο ενός γοργού και αποτελεσματικού ρυθμού ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δυνατότητες της μονάδας αποθήκευσης θερμότητας Electron 247, που αναπτύσσει η εταιρεία Energy Intel στα πλαίσια των ερευνητικών της δραστηριοτήτων.

ΤοESG Cyprus Forum 2022, από την άλλη διεξήχθη για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία, αναδεικνύοντας την ανάγκη των κοινωνιών να επισπεύσουν τις παραγωγικές διαδικασίες προς όφελος της ανθρώπινης προόδου. Το σημερινό σκηνικό, όσες προκλήσεις και αν κομίζει, συνεπάγεται και ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά αλλά και κερδοφόρα με γνώμονα την εφαρμογή της αρχής του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της χρηστής Διακυβέρνησης (ESG). Οι συγκεκριμένοι δείκτες αποτελούν απόρροια της συνεχούς επιμόρφωσης, της τολμηρής στρατηγικής αλλά και της υπεύθυνης όσο και διορατικής επένδυσης 

Η κα Ηροδότου συμμετείχε σε αμφότερα τα συνέδρια απαντώντας στην ευγενική πρόσκληση της εταιρείας BOUSSIAS Cyprus, ορίζοντας ως στόχο της παρουσίας της σε αυτά την εμφατική υπογράμμιση του κομβικού ρόλου της ηλιακής ισχύος ως την πειστική, δοκιμασμένη και διαχρονική απάντηση στην περιβαλλοντική αλλά και ενεργειακή κρίση του δοκιμαζόμενου πλανήτη που μας φιλοξενεί.  

Με πίστη σε αυτό το όραμα, συνέδρια όπως τα παραπάνω αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην αλλαγή του ενεργειακού σκηνικού αλλά και την επίτευξη κορυφαίων επιχειρηματικών συνεργασιών.