Το Πράσινο Μίνθης: Πώς η EnergyIntel συμβάλλει στη σύγχρονη ενεργειακή μετάβαση της κοινότητας Μίνθης

Ένα αριστούργημα σχεδιασμού που δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες με το ελάχιστο αποτύπωμα CO2 εφαρμόζοντας στο βέλτιστο βαθμό την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρισμού

Ηλιακή Ενέργεια σε αρμονία με την Ηρεμία

Το έργο Μίνθης από την Pafilia θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή και Υψηλής Ποιότητας έργα ανάπτυξης στην Κύπρο. Η Pafilia έχει εντοπίσει τη φυσική ομορφιά και την εκπληκτική θέα αυτού του μοναδικού και μυθικού τόπου. Με μεγάλο σεβασμό για τον πολιτισμό και την κληρονομιά της περιοχής, καθώς και την επιθυμία να διατηρηθεί και αναγεννηθεί το φυσικό τοπίο, ο ιδρυτής της κ. Ηλιάδης και η ομάδα της Pafilia έχουν συνεισφέρει στην εξέλιξη του Μίνθης στην επιθυμητή κοινότητα που είναι σήμερα. Ένας τόπος εμπλουτισμού και ομορφιάς, είναι αφοσιωμένος στο παρελθόν του και κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές.

Η EnergyIntel έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες της ομάδας αρχιτεκτονικής και μηχανικής της Pafilia παρέχοντας φωτοβολταϊκά συστήματα που σέβονται το σχεδιασμό του κάθε κτιρίου και ενσωματώνονται σε οροφές σε μια φυσική και αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον της περιοχής.

Η ομάδα μηχανικών έχει επιλέξει την ανώτερη τεχνολογία σε εξοπλισμό και τα παρελκόμενα που θα υποστηρίξουν την ενεργειακή ζήτηση της κοινότητας Μίνθης  με τη συγκομιδή της άφθονης ηλιακής ενέργειας και την παροχή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας όλο το χρόνο. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τα μελλοντικά χαρακτηριστικά επεκτασιμότητας, διαθέτοντας δυνατότητες αποθήκευσης μπαταριών, επεκτάσιμα σε ισχύ και εγγυήσεις μεγάλης διάρκειας ζωής.

Το τμήμα R&D της EnergyIntel φροντίζει να ενημερώνεται συνεχώς η βάση δεδομένων της εταιρείας για Τελευταίας-Λέξης-Τεχνολογίας (state-of-the-art) λύσεις, προκειμένου να γνωρίζει καλά τεχνολογίες αιχμής και κατ’ επέκταση να προσφέρει στους πελάτες την ανώτατη τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα. Η ομάδα μηχανικών της Pafilia ήταν πάντα σύμφωνη με τις λύσεις υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει η EnergyIntel, απαιτώντας το ανώτατο  επίπεδο ποιότητας και τεχνολογίας για τους πελάτες της.

Η EnergyIntel συμβάλλει στην ενεργειακή μετάβαση σε μια σύγχρονη κοινότητα.

Εκτός από τις προαναφερθείσες λύσεις, η EnergyIntel  έχει ήδη εφαρμόσει στα συστήματα Minthis,  τεχνολογία smartmonitoring με δυνατότητες διασύνδεσης αρκετών επιμέρους συστημάτων σε μία πλατφόρμα που θα μπορούσε να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας της κοινοτικής ανάπτυξης, με τρόπο ώστε όλα τα συστήματα να βελτιώσουν την αλληλεπίδραση του Εθνικού Δικτύου και να παρέχουν πιο σταθερό και καθαρό δίκτυο.

Η μελλοντική ανάπτυξη περισσότερων συστημάτων ανανεώσιμης ενέργειας στην περιοχή θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει από κοινού και να αναβαθμιστεί με τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και θα οδηγήσει σε ένα πλήρως βιώσιμο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας GreenMinthis’’.