Όλες οι Δράσεις για το 2022 από την EnergyIntel

Γεμάτη προκλήσεις μα και επιτυχίες, σκληρή εργασία μα και συγκινήσεις, η χρονιά που μας πέρασε μας γέμισε υπερηφάνεια για όσα κατορθώσαμε

Το 2022 ήταν μια συναρπαστική χρονιά για την EnergyIntel 

Γεμάτη προκλήσεις μα και επιτυχίες, σκληρή εργασία μα και συγκινήσεις, η χρονιά που μας πέρασε μας γέμισε υπερηφάνεια για όσα κατορθώσαμε μέσα από διάφορες δράσεις, που σκοπό είχαν όχι μόνο να προωθήσουν τους στόχους της Εταιρείας, αλλά και να μεταδώσουν στην κοινωνία τις αξίες μας, όπως ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον.   

Κλιματική Αλλαγή – Πρόκληση & Ευκαιρία για Όλους μας 

Η κλιματική αλλαγή είναι μια τεράστια πρόκληση για τον πλανήτη, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε οριστικά ενεργειακό προσανατολισμό ως ανθρωπότητα. Με το βλέμμα στο καλό τόσο του ανθρώπου όσο και της γης, αλλάζουμε καθημερινά το σκηνικό της ζωής μας, ζεσταίνοντας, δροσίζοντας και φωτίζοντας το σπίτι και τον επαγγελματικό μας χώρο με τη δύναμη των φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενώνοντας έτσι τις φωνές και τις δυνάμεις μας για ένα πιο φωτεινό και πράσινο μέλλον 

Αυτή είναι άλλωστε και η αρχή που διαπνέει τη φιλοσοφία και το όραμα της EnergyIntel, που στόχο έχει να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες να στραφούν οριστικά σε αποδεδειγμένα αποτελεσματικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.   

Μια νέα εποχή χαράζει για τον άνθρωπο, προσκαλώντας τον να ξεπεράσει τα εμπόδια που ορθώνονται όταν αφήνει την ανησυχία, τη φοβία και την ανασφάλεια να τον λυγίσουν και να τον αποτρέψουν από το να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται.  

Ας Διαμορφώσουμε Μαζί τον Κόσμο του Αύριο  

Η έμπνευση για δράση και καινοτομία χρειάζεται ενέργεια. Μια ενέργεια που αμφισβητεί τα όρια, ανοίγει νέους ορίζοντες και αποδεικνύει την πίστη μας στο προσωπικό μας όραμα· το όραμα που χτίζουμε καθημερινά, προχωρώντας σταθερά παρά τις δυσκολίες.  

Στην αυγή της συναρπαστικής αυτής εποχής, η συμβολή του καθενός από μας είναι το παν. Ας αφήσουμε πίσω, λοιπόν, ό,τι μας πλήγωσε και μας καθυστέρησε από το να γίνουμε τα θαύματα που αξίζουμε! Γιατί, σήμερα, τον πρώτο λόγο δεν έχουν μόνο οι δυνατοί, αλλά κι αυτοί που επιμένουν, που εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία, που τρέχουν στην πρώτη γραμμή, που δεν ρίχνουν τη ευθύνη στους άλλους, που επιταχύνουν μετά από κάθε στροφή.   

Στην EnergyIntel ταυτιζόμαστε πλήρως με αυτή τη συγκλονιστική δυναμική που θέλει να αλλάξει τον κόσμο μέσα από βιώσιμες ενεργειακές λύσεις. Παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στον υψηλό και ευγενή στόχο να βοηθήσουμε τον άνθρωπο να προστατεύσει τον πλανήτη με τις πλέον σύγχρονες και καθαρές λύσεις ενέργειας 

Στην EnergyIntel, πιστεύουμε ότι το μέλλον ανήκει σε όσους τολμούν να δουν σήμερα αυτά που επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαστε η δύναμη που ενισχύει το κύμα της αλλαγής και παρακινεί να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας με καθετί συμβατικό και παρωχημένο. Και το κατορθώνουμε με τη εφαρμογή νέων προσεγγίσεων που συνδυάζουν άριστα τη βιωσιμότητα με την καινοτομία.     

Οι Δράσεις της EnergyIntel το Έτος που Πέρασε 

Φυσικά, η πολυτιμότερη πηγή ενέργειας αλλά και επένδυση για το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας! Γι’ αυτό βοηθάμε ουσιαστικά τη νέα γενιά να εξασφαλίσει την ενέργεια που της ανήκει. Με στόχο να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και φωτεινού αύριο, στηρίξαμε συγκεκριμένες δράσεις που εναρμονίζονταν πλήρως με το όραμα και τις αξίες της Εταιρείας.  

Στις ακόλουθες γραμμές, παρουσιάζουμε σύντομα τις σημαντικότερες από τις δράσεις της EnergyIntel για το 2022, καθώς και τι επιτεύχθηκε μέσα από αυτές.  

Περήφανος Χορηγός της Ομάδας Ρομποτικής του G C School of Careers 

Στηρίζοντας έμπρακτα τα όνειρα της νέας γενιάς, η EnergyIntel υπήρξε περήφανος χορηγός της ομάδας ρομποτικής του G C School of Careers, η οποία κέρδισε το Inspire Award στον διαγωνισμό ρομποτικής FIRST Tech Challenge Cyprus και εκπροσώπησε την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FTC που διεξήχθη στο Huston της Αμερικής τον Απρίλιο.  

Apoel Runners  

Παραμένουμε χορηγοί του Συλλόγου Δρομείς με ετήσια χρηματική επιχορήγηση, ενώ παράλληλα βοηθήσαμε τον δρομέα Apostolos να τρέξει στον Μεγάλο Μαραθώνιο της Αθήνας.  

CPA Matilda Musical 

Στην EnergyIntel, στηρίζουμε νέους καλλιτέχνες γεμάτους ενέργεια, για αυτό και υπήρξαμε περήφανοι χορηγοί της παράστασης Matilda του Roald Dahl. 

Ίδρυμα Αλκίνοος   

Συμβάλλαμε στο σημαντικό έργο του Ιδρύματος, με δωρεά χρημάτων.  

Ronald McDonald House Charities Cyprus 

Η EnergyIntel έκανε τη δική της εισφορά στο Ronald McDonald House®, που βοηθά οικογένειες παιδιών που νοσούν να παραμείνουν μαζί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.  

Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού & Movember 

H ζωή έχει νόημα και στη χαρά, στον πόνο και την αρρώστια. Γι’ αυτό η EnergyIntel στήριξε έμπρακτα τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωση του καρκίνου του μαστού και διαφόρων μορφών ανδρικού καρκίνου.  

Ένα Έργο Τέχνης στο Εξωτερικό Τοίχο της Εταιρείας  

Τον Απρίλιο, μετατρέψουμε τον εξωτερικό τοίχο του γραφείου μας σε έργο τέχνης, αποτυπώνοντας όλη μας τη φιλοσοφία και το όραμά μας για ένα πράσινο αύριο.  

1st GreeceCyprus Business Summit 

Η ομάδα της Energy παρευρέθηκε στο πρώτο GreeceCyprus Business Summit που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαΐου, συμμετέχοντας μάλιστα στο panel discussion με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα». 

The Cyprus ESG Forum 

ESG σημαίνει «Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Διακυβέρνηση» και αναφέρεται σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης και υπεύθυνης εταιρικής δραστηριότητας, που υιοθετείται πλέον από πολλές εταιρείες στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η Εταιρεία μας, μέσω της CEO Ευγενίας Ηροδότου, εκπροσωπήθηκε στο φόρουμ που έλαβε χώρα στις 12 Μαΐου και μίλησε για το πώς μπορεί να «Δημιουργηθεί αξία μέσω της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας».  

Παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Intersolar Expo στο Μόναχο 

Συμμετείχαμε στη διεθνή έκθεση Intersolar Expo, την κορυφαία έκθεση στον κόσμο για την ηλιακή βιομηχανία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο Messe München. 

Συμμετοχή στο 16ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων  

Η EnergyIntel συμμετείχε δυναμικά στη διοργάνωση, όντας μάλιστα και ένας από τους χορηγούς του Συνεδρίου, που σκοπό έχει την αξιολόγηση και την ανάλυση πρόσφατων εξελίξεων και τάσεων της αγοράς. 

Συμμετοχή σε Ειδικό Τεύχος του Περιοδικού Inbusiness   

Η διευθύνουσα σύμβουλός μας, Ευγενία Ηροδότου, συμμετείχε σε ειδικό τεύχος του περιοδικού InBusiness, αφιερωμενο στις γυναίκες επιχειρηματίες. Kαθώς η CEO της εταιρείας μας είναι η μοναδική CEO στην αγορά της ενέργειας είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την πορεία και την καθημερινότητα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην επαγγελματική της ανέλιξη.  

Παροχή Φιλοξενίας σε Summer Intern 

Όπως κάθε καλοκαίρι, η Εταιρεία μας φιλοξένησε έναν φοιτητή με σκοπό να του προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσει επαγγελματική πείρα. Φέτος, ήταν ο πολλά υποσχόμενος Μάριος Κωνσταντίνου, φοιτητής στο Technical University of Copenhagen στη Δανία.  

Συμμετοχή στο Solar Show Mena στο Κάιρο  

Ο COO της Εταιρείας μας, Μάριος Αλεξάνδρου, συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ στη διεθνή διοργάνωση Solar Show MENA που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου τον Αύγουστο, με θέμα το μέλλον της ηλιακής ενέργειας. 

 Χριστούγεννα με τον Άγιο Βασίλη του SupportCy  

Η EnergyIntel στήριξε την προσπάθεια του SupportCy, συμμετέχοντας στην εκδήλωση Santa’s Walk, Santa Live και Santa’s Show!  

Υποτροφίες για Άπορα Παιδιά για την Ακαδημία GDA Sports  

Με στόχο να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και φωτεινού αύριο, η Εταιρεία μας στήριξε με δωρεές την Ακαδημία GDA Sports, παρέχοντας υποτροφίες σε άπορα παιδιά.  

Μια Χρονιά Εφαλτήριο για την Επόμενη 

Πράγματι, κάνοντας αυτή τη σύντομη αναδρομή σε όσα καταφέραμε τη χρονιά που μας πέρασε, δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε υπερηφάνεια αλλά και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά το έργο μας και το νέο έτος.  

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της EnergyIntel, που είναι πάντα στη διάθεσή σας για να λύσει κάθε σας απορία και να παράσχει εξατομικευμένες συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας για την κατοικία και τον επαγγελματικό σας χώρο.