Κλιματική αλλαγή: σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά

Η κλιματική αλλαγή δεν αλλάζει μονάχα τις περιβαλλοντικές ισορροπίες αλλά και τον τρόπο που καλούμαστε να τις υιοθετήσουμε και να τις ερμηνεύσουμε στον σύγχρονο κόσμο και ειδικά στην καθημερινότητά μας. Η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση απαιτεί λοιπόν άμεση δράση τόσο σε διακρατικό, εθνικό όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο. Οι πολίτες δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τις πολιτικές αποφάσεις ή το αντίθετο. Η παγκόσμια ανάγκη εκκινεί τη διαδικασία δράσης και αντιστροφής μιας επικείμενης περιβαλλοντικής δυστοπίας τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Απέναντι σε αυτή την κρίση η ευθύνη μοιράζεται και αναλογεί σε όλους και σε καθέναν χωριστά.

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα απλό πιθανό σενάριο. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα που δεν διστάζει από πολύ νωρίς να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο με φονικές πλημμύρες, ανεξέλεγκτες πυροθύελλες και καταστροφικά τσουνάμι από το σωρευτικό και ασταμάτητο λιώσιμο των πάγων. Η ανθρώπινη δραστηριότητα δίνει, λοιπόν, τις πιο καθοριστικές εξετάσεις που θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον της.

Τα ορυκτά καύσιμα και η υπερεκμετάλλευσή τους από τον ανθρώπινο παράγοντα περνούν πίσω καθώς αναδεικνύονται νέες δυναμικές μορφές και αποτελεσματικές λύσεις ενεργειακής αυτονομίας. Οι εκπομπές άνθρακα, η ακόρεστη εξόρυξη βωξίτη και πετρελαίου ανήκουν στο… ρυπογόνο ενεργειακό παρελθόν καθώς αναδίδεται η πολλά υποσχόμενη ηλιακή ενέργεια.

Η στροφή αυτή στις Α.Π.Ε. ορίζει το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη, γι’ αυτό και η σωστή ενημέρωση του κοινού επί των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αναμένεται στο προσεχές μέλλον να την αναδείξει ως την αποκλειστική δίοδο ενεργειακής τροφοδότησης. Χωρίς πισωγυρίσματα οι εθνικές καμπάνιες πρέπει να εστιάσουν σφαιρικότερα στα οφέλη χρήσης της ηλιακής δύναμης όπως και να παρουσιάσουν οριστικά κίνητρα χρησιμοποίησης της στις απλές καθημερινές εφαρμογές.

Η κλιματική αλλαγή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε οριστικά ενεργειακό προσανατολισμό. Με τη σκέψη στο παγκόσμιο καλό, αλλάζουμε καθημερινά το σκηνικό της δικής μας ζωής, ζεσταίνοντας, δροσίζοντας και φωτίζοντας το σπίτι μας με τη δύναμη των φωτοβολταΐκων συστημάτων ενώνοντας τις φωνές και τις δυνάμεις μας στο φωτεινότερο και οικολογικότερο μέλλον αυτού του κόσμου. Αυτό αποτελεί άλλωστε και πάγια αρχή που διαπνέει τη φιλοσοφία και το όραμα της EnergyIntel για μια ιδιωτική εγρήγορση που εμπνέει και στηρίζεται στην παγκόσμια κινητοποίηση για την οριστική στροφή του κόσμου της ενέργειας προς τις αποδεδειγμένα αποτελεσματικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η έμπειρη ομάδα της EnergyIntel αποτελεί πρωτοπόρο σε αυτή την προσπάθεια, εφαρμόζοντας φωτοβολταϊκες λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε μεγάλη ή μικρή ανάγκη. Η δημιουργία ενός εξατομικευμένου πλάνου μελέτης και προσφοράς αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο που βρίσκει την ιδανική ανταμοιβή στα χαμόγελα των χιλιάδων ικανοποιημένων πελατών μας που αλλάζουν ήδη τον κόσμο με την πίστη τους στην παντοδύναμη ηλιακή ενέργεια!