Η CEO της EnergyIntel απαντά σε 10 σημαντικές ερωτήσεις και συστήνει την ομάδα μας

Η επιτυχία μοιάζει με μια ατελείωτη σκυταλοδρομία για την οποία χρειάζεται να παλέψουν διαδοχικά πολλοί. Στην EnergyIntel πιστεύουμε ακράδαντα πως εκτός από υπεύθυνη ενημέρωση, τεχνολογία αιχμής και εξειδίκευση, χρειαζόμαστε ανθρώπους που δουλεύουν με απόλυτη πίστη στο όραμά μας να αλλάξουμε τον κόσμο και να κάνουμε την πράσινη ενέργεια μια καθημερινή πραγματικότητα! Γι’ αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με το πιο δυναμικό και καταρτισμένο team που απογειώνει κάθε χρόνο τους στόχους μας.

Η CEO του Ομίλου, κα Ευγενία Ηροδότου, παρουσιάζει τον ενθουσιασμό, την προοπτική και την υψηλή… ενέργεια που διατρέχει την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, ενώ παράλληλα κάνει διεξοδική αναφορά στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ομάδα των ανθρώπων που αποτελούν τον αδιαπραγμάτευτο πυρήνα της!

1. Ποια είναι η ομάδα της EnergyIntel και τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για εσάς;

Η ψυχή της εταιρείας απαρτίζεται από άτομα τα οποία ξέρουν να αναγνωρίζουν την αξία που δίνει ο καθένας στην ομάδα! Εκτιμούν την κάθε πινελιά και είναι ικανοί να βάλουν το καλό της ομάδας πάνω από την προσωπική τους άποψη!

Η συσσωρευμένη πείρα όλων αυτών των χρόνων μας επιτρέπει να θεσπίσουμε μια σειρά αξιών: καινοτομία, αριστεία, προσφορά στην κοινωνία, ευελιξία, ευγένεια, ειλικρίνεια, ταπεινότητα, αξιοπιστία, ομαδικό πνεύμα, μεταφορά γνώσεων και συναίσθηση ευθύνης, με τη δέσμευση πως μπορούμε να φέρουμε σήμερα, σε κάθε σπίτι, το μέλλον της πράσινης ενέργειας.


2. Πόσο σημαντικό είναι να ανήκεις σε μία ομάδα; 

Η ομάδα μας είναι η επαγγελματική μας οικογένεια! Είμαστε ομαδικοί παίκτες που επιδιώκουν να ακούν φρέσκες και νέες ιδέες. Από την εμπειρία τους μπορούν να αντιληφθούν ότι η ποικιλία πολλών διαφορετικών ιδεών σε ένα brainstorming μπορεί να φέρει τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

3. Αλήθεια, περιγράψτε μας μία τυπική μέρα στη δουλειά.  

Μια τυπική μέρα στη δουλειά χαρακτηρίζεται από εργατικότητα, συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας δίνοντας βιώσιμες λύσεις και δημιουργώντας συνθήκες για πράσινη ενέργεια σε οικίες και επιχειρήσεις. Δεν λείπουν ποτέ το χαμόγελο, η χαρούμενη διάθεση και τα αστεία μεταξύ μας.


4. Σε αυτή την απαιτητική καθημερινότητα, πώς περνάτε τις δημιουργικές σας ώρες στο γραφείο; 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σημαντικός παράγοντας της δημιουργικότητας είναι να αισθανόμαστε όλοι καλά! Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των μελών της ομάδας ότι η γκρίνια είναι ο χειρότερος εχθρός της δημιουργικότητας! Γι’ αυτό το λόγο, όλοι και ο καθένας ξεχωριστά εργάζονται σε ένα σχετικά ελεύθερο ωράριο! Ανάλογα με το φόρτο εργασίας και την ηρεμία ή όχι που χρειάζεται ο καθένας μπορεί να δουλέψει από το σπίτι του, το γραφείο ή και όπου αλλού επιθυμεί! Στο γραφείο υπάρχει πάντα άφθονος καλός εσπρέσο, υγιεινά σνακ και φυσικά μουσική!

Φροντίζουμε πάντα ανάμεσα στη δουλειά να υπάρχουν οι στιγμές άφθονου γέλιου και επικοινωνίας για οτιδήποτε μπορεί να θέλει κάποιο από τα μέλη μας να μοιραστεί με την επαγγελματική του οικογένεια! Οι διαφωνίες είναι οι πιο δημιουργικές μας στιγμές, τα παράπονα των πελατών μας η αφορμή για κάτι καλύτερο, το ταξίδι για την υλοποίηση μιας καινούριας ιδέας, η αποτυχία γίνεται το πιο σπουδαίο μάθημα και η επιτυχία είναι η χαρά της ομάδας!


5. Πόσο σημαντική είναι η συνεχής επιμόρφωση της ομάδας και γιατί; 

Είναι πολύ σημαντική καθώς οι συνεχείς αλλαγές και εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της οικονομίας απαιτούν ταχεία προσαρμογή της ομάδας και καθιστούν απαραίτητη την απρόσκοπτη εκπαίδευση και επιμόρφωση για την κάλυψη των νέων απαιτήσεων.


6. Ποιες συνήθειες φορτίζουν τις δικές σας «μπαταρίες», γεμίζοντάς σας ενέργεια; 

Το γέλιο! Το γέλιο είναι πηγή ζωής, είναι υγεία, είναι ομορφιά και ευτυχία. Σύμφωνα με τον Φρόιντ το γέλιο απελευθερώνει ένα μεγάλο πλεόνασμα ενέργειας που παραμένει φυλακισμένο στον οργανισμό, ενώ ο Νίτσε θεωρούσε ότι ο άνθρωπος που γελά προστατεύει την πνευματική του υγεία, η οποία διαταράσσεται από δύο επικίνδυνα συναισθήματα, το φόβο και την οργή.

7. Η καθημερινότητα επιφυλάσσει δυσκολίες ή προκλήσεις; Και πώς τις αντιμετωπίζετε; 

Για την ομάδα της EnergyIntel οι δυσκολίες είναι οι καθημερινές προκλήσεις! Είναι το έναυσμα για πρόοδο, για να θέσουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, για να μάθουμε κάτι καινούριο, να προβληματιστούμε! Στον πυρήνα της σκέψης μας είναι η δημιουργία, η εξέλιξη, η καινοτομία. Δεν σταματάμε να αναζητάμε νέες ιδέες, να τολμάμε αυτό που άλλοι θεωρούν αδιανόητο, να θέτουμε καθημερινές προκλήσεις, να ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Κοιτάζουμε ψηλά, φτάνουμε ψηλότερα!


8. Μπορείτε να σκεφτείτε μία καθοριστική στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας για την οποία όλη η ομάδα αισθάνεται υπερήφανη; 

Η επιτυχία μας με το Electron247! Η εταιρεία μας κέρδισε επιχορήγηση 1 εκατομ. ευρώ για την εξέλιξη καινοτομίας! Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας!


9. Πώς μεταφράζεται πρακτικά το όραμα της εταιρείας στην καθημερινότητά σας; 

Κοιτάζουμε το Μέλλον με καθαρό βλέμμα και υπευθυνότητα. Γι’ αυτό, κύριο μέλημα και προτεραιότητά μας είναι το Περιβάλλον. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα για τις επιχειρήσεις και εφαρμόζουμε κάθε βιώσιμη πρακτική για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο. Λειτουργούμε μεθοδικά ως αξιόπιστος συνεργάτης αειφορίας, ώστε να είμαστε πρωταγωνιστές στην προσπάθεια της αλλαγής του κόσμου, δημιουργώντας αξιόλογες, αποδοτικές, ενεργειακές λύσεις ΑΠΕ που παρέχονται με πάθος, εξειδίκευση, ομαδική εργασία και αδιάκοπη εστίαση στην ικανοποίηση των πελατών μας.

10. Πώς μετριέται τελικά η επιτυχία; 

Η επιτυχία, η ευτυχία, η αγάπη, η χαρά θέλουν συνεχή υπενθύμιση. Καθώς λοιπόν «οδηγείς» προς το στόχο σου, όποιος κι αν είναι αυτός, θύμισε στον εαυτό σου να χαρεί την πορεία. Άνοιξε το παράθυρο, κοίτα τη θάλασσα, τον ουρανό, μύρισε τον αέρα… απόλαυσε όλη την ΕΝΕΡΓΕΙΑ που απλόχερα μας χαρίζει ο ΗΛΙΟΣ!

Πίσω από την καταξίωση, την αναγνώριση, τα οικονομικά κέρδη και τις αξιόπιστες επενδύσεις με τις οποίες η EnergyIntel έχει συνδέσει εδώ και χρόνια το όνομά της, δεν υπάρχουν μονάχα αριθμοί.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που βλέπουν μακριά και κρατούν στα επιδέξια χέρια τους τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που αποτελούν μέλη μιας ταλαντούχας και έμπειρης ομάδας που δηλώνει παρούσα στις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες των καιρών.

Υπάρχουν οι άνθρωποι της EnergyIntel. Γιατί τελικά αυτοί είναι η μεγάλη δύναμή της!