Ενεργειακά αποδοτική θέρμανση υπέρυθρων: 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Αναζητώντας νέους ενεργειακά έξυπνους τρόπους να θερμάνουμε το σπίτι, η υπέρυθρη θέρμανση προβάλλει ως μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος. Γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει συγκριτικά προς όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, όλο και περισσότερα νοικοκυριά αλλά και επαγγελματικοί χώροι την εντάσσουν στους προτιμώμενους τρόπους θέρμανσης.

Τα θερμαντικά υπέρυθρα πάνελ της SunDirect στηρίζουν την άρτια κατασκευή, την αποδοτική λειτουργία και την αδιαπραγμάτευτη οικολογική τους διάθεση στους εξής 3 πυλώνες:

1. Comfortable heating

Αντικαθιστώντας την παραδοσιακή αντίληψης της θέρμανσης του χώρου μέσω του ζεστού αέρα, τα θερμαντικά σώματα της υπέρυθρης θέρμανσης μπορούν να αποδώσουν θερμικά ζεσταίνοντας κάθε στερεό σώμα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, περιλαμβανομένων και των ανθρώπων.

Για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και σταθερή απόδοση τα τροφοδοτούμενα με ηλεκτρική ενέργεια πάνελ μπορούν να προσαρτηθούν σε οποιονδήποτε τοίχο, ή ακόμα και στην οροφή, εξοικονομώντας όχι μόνο ενέργεια αλλά και χώρο, χωρίς παράλληλα να διαταράσσουν στο ελάχιστο την αισθητική του σπιτιού. Με την ταυτόχρονη δημιουργία ξεχωριστών ζωνών θερμότητας, μπορείτε να έχετε ζεστό σπίτι ή γραφείο ολόκληρη τη μέρα. Εκτός αυτού, είναι απόλυτα διαχειρίσιμα από εσάς, καθιστώντας την ενεργειακή αυτονομία πραγματικότητα, γεγονός πολύ χρήσιμο ειδικά αν ζείτε σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση.

2. Energy saving

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η εξασφάλιση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, μιας και τα υπέρυθρα θερμαντικά πάνελ παρουσιάζουν λιγότερο από 4% απώλειες ενέργειας. Η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτείται, μάλιστα, είναι συγκριτικά χαμηλότερη από αυτή της χρήσης ενός κλιματιστικού inverter. Aν η επένδυση των πάνελ καλύπτει σημαντικό μέρος της επιφάνειας του σπιτιού, η απόδοση της θέρμανσης κρατά πολύ μεγαλύτερο διάστημα από την παροδική απόδοση ενός κλιματιστικού σε συγκεκριμένης έκτασης επιφάνεια.

Σε συσχέτιση με αυτό είναι φυσικά και η σημαντική μείωση της υγρασίας στους τοίχους εφόσον τοποθετηθούν επάνω τους τα υπέρυθρα πάνελ. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα υψηλά ποσοστά υγρασίας στα φέροντα δομικά στοιχεία του σπιτιού είναι αρκετές φορές υπεύθυνα για τη μειωμένη αίσθηση θέρμανσης και θερμικής απόδοσης του χώρου.

3. Eco-friendly

Μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική, τα υπέρυθρα συστήματα εξασφαλίζουν τη θερμική θωράκιση του χώρου χωρίς σημαντικές απώλειες θερμότητας στο περιβάλλον, ενώ λόγω εγκατάστασης και παροχής ενέργειας δεν προϋποθέτουν την ύπαρξη λεβητοστασίου. Ο προγραμματισμός της λειτουργίας τους εγγυάται τον απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα τους, καθώς δεν καταναλώνουν ρεύμα που δεν χρειάζεται, ενώ οι διαφυγές ενέργειας είναι ελάχιστες.

Παράλληλα, το γεγονός πως ζεσταίνουν μόνο τα σώματα και όχι τον αέρα, καθιστά τη λειτουργία τους πολύ πιο υγιεινή καθώς δεν μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες μέσα στο σπίτι κομίζοντας ενδεχομένως μικρόβια ή άλλα αλλεργιογόνα που επιβαρύνουν την υγεία και εξαπλώνουν τη μετάδοση ιώσεων. Μπορούν, τέλος, να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, ολοκληρώνοντας την ενεργειακή αυτοτέλεια του σπιτιού και μειώνοντας αξιόλογα τις εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα.

Στην EnergyIntel γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ενεργειακή αυτοτέλεια και η εξοικονόμηση χρημάτων. Γι’ αυτόν το λόγο, σας δίνουμε ένα ακόμα κίνητρο να αποκτήσετε ιδία εμπειρία σχετικά με τα αξιοσημείωτα οφέλη της υπέρυθρης θέρμανσης.

Αξιοποιώντας τις κρατικές επιχορηγήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, προτείνουμε τον ιδανικό συνδυασμό φωτοβολταϊκής ενέργειας και υπέρυθρης θέρμανσης για να καλύψετε πολύπλευρα τις ενεργειακές ανάγκες του χώρου σας. Η μοναδική προσφορά της εταιρείας μας περιλαμβάνει την άμεση εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 5kW αλλά ΚΑΙ την ταυτόχρονη προσαρμογή 9 μονάδων υπέρυθρης θέρμανσης στο προνομιακό εκπτωτικό πακέτο των €9.100 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (από την αρχική τιμή των €9.900).

Επικοινωνήστε άμεσα με τους ειδικούς της EnergyIntel και ανακαλύψτε όλους τους εξατομικευμένους τρόπους αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών στην ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου σας, προσπορίζοντας σήμερα το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για εσάς και το περιβάλλον.