15 χρόνια EnergyIntel, 6 σταθμοί στο χρόνο και στην ιστορία μας

Η σταθερά ανοδική πορεία της EnergyIntel επιβραβεύεται με αξιόλογες διακρίσεις αλλά και σημαντικά milestones, που θέτουν και τις βάσεις για την ανάλογη συνέχεια. Σε αυτή τη μακρόχρονη πορεία, η EnergyIntel υπερθεμάτισε στη σωστή ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της πράσινης ενέργειας, επιδιώκοντας  την αφύπνιση της κοινής γνώμης που ήθελε την ηλεκτρική ενέργεια αναπόφευκτα και αποκλειστικά συνδεδεμένη με την εξόρυξη των  ορυκτών αποθεμάτων του πλανήτη μας.

Με μια δυναμική ομάδα που χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, υψηλή τεχνική κατάρτιση, δημιουργικότητα, ομαδικότητα και δίψα για καινοτομία, το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο συναρπαστικό για το όραμά μας αλλά και τις πράσινες αλλαγές που επιθυμούμε να φέρουμε σε κάθε σπίτι, εταιρεία και οργανισμό. Αξίζει να αναφερθούμε σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ορόσημα αυτής της πολυετούς διαδρομής:

1. Ίδρυση της εταιρείας

Το 2006 αποτελεί το ιδρυτικό έτος της EnergyIntel και τίθεται ο βασικός προορισμός της που δεν είναι άλλος από την εφαρμογή πολλαπλών έξυπνων και καινοτόμων λύσεων που αξιοποιούν τις εναλλακτικές πηγές στον τομέα της ενέργειας.  Έκτοτε η δημοτικότητα της εταιρείας οδήγησε στην αναδοχή πολλών φιλόδοξων έργων, τα οποία εκτιμώνται πως έχουν εξοικονομήσει σημαντικές ποσότητες ενέργειας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Σήμερα, η εταιρεία αποτελείται από 15 εξειδικευμένα στελέχη και μηχανικούς..

2. Πιστοποίηση ως Καινοτόμος Επιχείρηση

Η πιστοποίηση της εταιρείας ως καινοτόμος επιχείρηση επισφράγισε το αρχικό της όραμα, τοποθετώντας το δυναμικά μέσα στο χρόνο. Ανακαλύπτοντας νέες πρακτικές που εξελίσσουν την τεχνογνωσία και προωθούν την αποτελεσματικότητα των καινοτόμων πρακτικών οδηγείσαι στην κεφαλή μιας κούρσας που τερματίζει μονάχα στο μέλλον και στη ριζική αλλαγή των τακτικών που έχουν φέρει τον πλανήτη μας μπροστά στο υπάρχον ενεργειακό αδιέξοδο. Η καινοτομία είναι η επιβράβευση αλλά και η ευθύνη των πρωτοπόρων να βλέπουν μπροστά και να σχεδιάζουν την ανάπτυξη με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα και χωρίς να παρεκκλίνουν από τις καταστατικές τους αξίες.

3. Εξασφάλιση χορηγίας ύψους €1 εκατ. και συμβόλαιο με το ΙΔΕΚ

Η EnergyIntel υπογράφει σύμβαση με το ΙΔΕΚ για επιχορήγηση €1 εκατομ. στο πλαίσιο του προγράμματος Καινοτομία/Επανεκκίνηση 2016-2020, που αποτελεί μέρος των ευρωπαϊκών σχεδιασμών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και τη προώθηση της αποθήκευσης θερμικής ενέργειας με σκοπό τη παραγωγή ηλεκτρισμού από Α.Π.Ε. στη παγκόσμια αγορά.

4. ΣυνεργασίαμετηReconcept Green Global Investments

Η συμφωνία συνεργασίας με τον διεθνούς κύρους οργανισμό που επενδύει συνεχώς σε έργα ΑΠΕ και πράσινη ανάπτυξη παγκοσμίως, τη Reconcept Green Global Investments, υπεγράφη εγκαινιάζοντας μια επιχειρηματική σύμπραξη που αναλαμβάνει και στηρίζει ζωτικής σημασίας έργα για την κυπριακή αγορά. Η Reconcept έχει ήδη επενδύσει αποκλειστικά σε έργα πράσινης ανάπτυξης 1 δισ. εκ. Ευρώ.

5. Πιστοποίηση TUV ISO 9001:2015

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TUV CYPRUS (TUV NORD) αξιολόγησε τη λειτουργία της εταιρείας και της απένειμε επίσημα το Πιστοποιητικό ISO 9001:2015, ως έμπρακτης επιβράβευσης της προσπάθειας για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της αλλά και το θετικό πρόσημο που της αποδίδουν το πλήθος των ικανοποιημένων συνεργατών και πελατών της. Η αξιολόγηση της εταιρείας σύμφωνα με το αυστηρό πρωτόκολλο που προβλέπει το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατέδειξε την πλήρη διαφάνεια και ασφάλεια που χαρακτηρίζουν τις διαδικασίες, λειτουργίες και υπηρεσίες της εταιρείας σε κάθε τομέα.

6. Χορηγία για Ανάπτυξη της Έξυπνης Πλατφόρμας IntelCon

Το έργο IntelCon υποβλήθηκε  από την EnergyIntel και εγκρίθηκε μέσα από το πρόγραμμα χορηγιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη έρευνας και η καινοτομίας που συντείνουν στην ανάπτυξη νεωτεριστικών υπηρεσιών που ενισχύουν την υγιή επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα και προωθούν στην αγορά νέα προϊόντα. Το έργο IntelCon δεσμεύεται πλήρως προς αυτή την προοπτική με την αξιοποίηση μίας πρωτοποριακής πλατφόρμας που θα συνεισφέρει στη μηδενική κατανάλωση ενέργειας για σκοπούς ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού σε οικίες και γραφεία.

To να μπορείς όχι μόνο να εδραιωθείς αλλά και να ηγείσαι στον απαιτητικό τομέα των Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) αποτελεί μια διαρκή πρόκληση ειδικά υπό το πρίσμα των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων που στιγμάτισαν την παγκόσμια αλλά και εθνική οικονομία τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το στοίχημα, η EnergyIntel όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά κατάφερε μέσα στα 15 χρόνια της λειτουργίας της να αποτελέσει έναν από τους στιβαρότερους συνεργάτες στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δέσμευσή μας παραμένει η πιστή τήρηση του αρχικού μας οράματος να γίνει η αειφόρος ανάπτυξη καθαρή συνείδηση για όλους. Σε αυτή την προσπάθεια επιστρατεύουμε εξάλλου όλες μας τις καινοτόμες υπηρεσίες και όλες τις εξειδικευμένες εφαρμογές μας.

Στην πράσινη ανάπτυξη και την εξοικονόμηση ενέργειας βασίζεται το μέλλον του πλανήτη. Επομένως είναι κάτι που θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια και αφορά όλες τις κοινωνίες αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά. Για κάθε χώρο, λοιπόν, υπάρχει μια αποδοτική πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας που οι άνθρωποι της EnergyIntel με μεγάλη χαρά θα σας παρουσιάσουν. Ελάτε, λοιπόν, να συζητήσουμε από κοντά τις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες.